Loading...

 

40183434 1783459068357635 3086545111597711360 o

Den 6 oktober kl 12 spelar Långsjö teater i samarbete med Stockholm Sangeet Draupadis eld, en familjeföreställning från 4 år. Plats: Stallet, Stallgatan 7. Tid: Kl 12. Föreställningen varar ca 35 min, + en workshop i indisk dans för barn.

Draupadi, den unga prinsessan, är en modig tjej som gillar att dansa. När hon gifter sig och blir drottning i landet dras hon in i ett ödesdigert tärningsspel och hamnar mitt i centrum av striden mellan två släkter. Men Draupadi tar ödet i sina egna händer…

Långsjö teater i samarbete med Stockholm Sangeet gestaltar en liten del av det stora indiska eposet, Mahabharata. Genom att introducera klassisk indisk musik och instrument och blanda det med berättande, mim och dans växer en interaktiv föreställning fram som hyllar både indisk musik och kultur ur ett svenskt vardagsperspektiv. I föreställningen spelar Stian Grimstad sitar, Moa Danielson santoor och slagverk och Maria Magdolna Beky Winnerstam berättar, dansar och mimar inspirerad av indisk klassisk dans och hiphop.

idé och manus: Maria Magdolna Beky Winnerstam
musik och komposition: Moa Danielsson och Stian Grimstad
koreografi: Ipshita Rajesh och Maria Magdolna Beky Winnerstam
regi: Annika Lykta och David Carmel
produktion: Långsjö teater och Stockholm Sangeet