Föreställningar A-Ö

Apkungen

5-9 år


En gudomlig musikalisk berättarföreställning med avstamp i kinesisk teaterkonst.


Läs mer

Esmeralda & draken

5-9 år

Esmeralda och draken är en föreställning för barn med musikinslag som på barnens villkor tar upp frågor kring hållbar utveckling och de globala målen om hållbarhet. Utvecklad av Långsjö teater och Ecorado på uppdrag av Sida.


Läs mer

Labyrinten

6-9 år

Möt grekiska mytologins berömda gestalter i kung

Minos labyrint!


Läs mer

Rädsloministeriet

10-12 år

Med mask och improvisation tar denna interaktiva föreställning 10-12 åringars upplevelser på allvar och utforskar hur vi kan förhålla oss till rädslor oavsett om källan är klimathotet, kriget i ukraina eller att tala inför klassen. Läs mer

Don Quijote i Stormen

från 10 år

Klimatförändringar bekämpas av en modig riddare i skräputrustning.Läs mer

Esther från framtiden reser till en stängd teater i pestens London år 1593. Hon har frågor till William Shakespeare, men kvinnor är inte välkommna på scen.
Läs mer

I era själar

från 12 år

Till 100-årsjuileet av Khalil Gibrans bok Profeten 2023 presenterar Gycklargruppen TRiX och Långsjö Teater en

storslagen eldcirkus som vilar i Gibrans texter.Läs merSillgrisslan

4-9 år

Om modet att hoppa ut i det okända och om sagans magiska kraft.Läs mer

Draupadis eld

5-9 år

Klassisk indisk musik blandat med berättande och dans


Läs mer

Fågeln & havet

4-9 år

Baserad på den mer än tusenåriga folksagan från Kina om den den lilla fågeln Jing-Wei som blir så arg på havet att hon försöker fylla den med kvistar och stenar, men konsekvenserna tvingar henne att tänka om.


Läs mer

På ön

från 12 år

Vad behövs för att lysa upp vägen mot nya levnadssätt? Teater? Shakespeare! Nu behöver vi ljus på scen... Cykla!

Läs mer

Vår Saga

från 4 år

Vem är hjälten och vad är hindret? Stunden blir magisk då publiken får vara med och bestämma vem denna saga ska handla om.
Björnar, prinsessor, drakar och häxor eller varför inte en grön katt som räddar staden från utomjordingar. Allt är möjligt i allas vår saga!


Läs mer

Föreställningsarkiv A-Ö

Föreställningen bygger på Bröderna Grimms klassiska folksaga om fiskaren som en dag får upp en magisk fisk som kan uppfylla önskningar. Men vad händer egentligen när önskningarna blir för stora?
Denna visuella och interaktiva föreställning tar på ett lekfullt sätt upp vad som kan hända när människans girighet får bestämma.


Läs mer

Interaktiv och fartfylld improvisationsteater i sagoformat - sänds online via livestreamLäs mer

Fiskaren och hans hustru

från 16 år

En liten teater i London, stängd. Året är 1593. Utanför sprider sig pesten som en löpeld, en tredjedel av befolkningen ligger för döden. En oväntad besökare från framtiden dyker upp, en budbärare.


Läs mer

Richard II och framtiden

från 16 år

En liten teater i London, stängd. Året är 1593. Utanför sprider sig pesten som en löpeld, en tredjedel av befolkningen ligger för döden. En oväntad besökare från framtiden dyker upp, en budbärare.
Läs mer

Gumman som ville ha en hustomte

0-5 år, familj

Gumman kokar julgröt men hustomten visar sig inte. Julen närmar sig, gumman är alldeles ensam och stirrar ut i mörkret när hon ser en gestalt i snöstormen....

Läs mer

URKarnas värld

från 10 år

"Vart är vi på väg? Till URKarnas värld, till de urkopplade rörens rike, till den glänsande stadens backstage, till den mörka underjorden som andas och lever? Ja, dit är vi på väg.Läs mer